Fjernhjelp

Mobilt Bedriftsnett

Nybygg og dekning

Mobildekning er en slik sak som ofte skaper frustrasjon. De siste årene har nybygg skapt en del krøll for mange av bedriftene her i landet. Nye byggeforskrifter med strengere krav til miljøvennlighet og energisparing gjør at veggene blir tykkere og vinduene blir belagt med metallfolie for å redusere varmetap og holde solstrålene ute.

Dette gjør at mange bedrifter er nødt til å tenke nytt når det kommer til kommunikasjonsverktøy. Og mobiloperatørene må utvide tjenestespekteret sitt for å holde tritt. Telenor er i førersetet når det gjelder slike tjenester, og tale over Wifi og Tale over 4G har nok vært redningen for mange de siste årene.

Opplevde forskjellen
Nylig leverte vi Mobilt Bedriftsnett fra Telenor til Permanor AS. Permanor driver fryselager og leverer tjenester innenfor innfrysing, lagring, lasting og lossing til matindustrien. De har siden innflytting hatt utfordringer med dårlig dekning inne i frysehallene sine og hadde som tiltak satt opp lokale minisendere  for å bedre innendørsdeknignen. Denne løsningen fungerte ikke optimalt, og de opplevde ofte at de var uten forbindelse når de var i fryseområdet. Vi skulle i utgangspunktet se på en løsning sammen med kunde hvor man benytter tale over WiFi, men vi fikk en hyggelig overraskelse når vi sjekket innendørsdekningen. 4G dekningen fra Telenor var såpass god at den dekket hele fryseområdet ,og i samspill med mobiltelefon med støtte for 4G tale hadde kunden dekning uten å investere i eget lokalt utstyr.

 

 

Abonner på vårt nyhetsbrev!